Styrk sammenholdet med et godt brætspil

Hvis du gerne vil have noget kvalitetstid med din familie, kan det være en god ide at vælge at spille et brætspil. I kan for eksempel gøre det til en fast tradition, at I spiller et spil en gang om ugen eller hvor ofte I nu kan finde tid til det. Det er en hyggelig og uformel måde at være sammen på som familie. Et godt brætspil er med stor sikkerhed garanti for en sjov og hyggelig aften og fungerer selvfølgelig lige så godt sammen med venner og bekendte, som det gør med familien.

I kan også vælge at finde spillene frem, når I har hele den store familie på besøg. Det kan nemlig være en god måde at komme hinanden ved på.  Når I har samlet bedsteforældre, børnebørn, onkler, tanter, kusiner og fætre, kan det også være hyggeligt at spille et brætspil sammen. Det er en sjov og anderledes måde at være sammen på som familie, som en let og uforpligtende stemning i forsamlingen.

Brætspil med fokus på samarbejde er gode for hele familien

Der findes flere forskellige brætspil, hvor det ikke handler om at vinde spillet, men i stedet handler om, at I samarbejder som familie om at vinde over spillet. Det kan være en god øvelse for familien, hvor I virkelig skal stå sammen om at løse spillets udfordring.

Når I spiller sammen som familie, kommer spillet nærmest til at fungere som en slags teambuilding. Forskellen er bare, at I i en familie som regel kender hinandens styrker og svagheder rigtig godt i forvejen. På den måde bliver det endnu nemmere og sjovere at samarbejde om at løse spillets udfordringer.

Vælg et brætspil, hvor der er mulighed for at vinde over de andre

Men hvis der er en, der skal have håneretten over de andre, handler det selvfølgelig om at spille et spil, hvor der kan kåres en vinder. Det er der også rigtig mange brætspil, der giver mulighed for, og heldigvis på en måde så både børn og voksne kan være med.

For børn kan det være godt at spille spil med dem, så de lærer, at de ikke hele tiden kan vinde. Det er en vigtig lektie at lære. Omvendt er det også vigtigt for dit barn at lære, at det ikke bare kan håne og hovere fuldstændig uhæmmet over de andre, når det vinder. Det handler om at gøre det på en moderet måde.

Hvis du ikke ved, hvad du skal ønske dig i fødselsdagsgave, kan det være en god ide, at du ønsker dig et spil, som du kan spille sammen med hele din familie. Det er en god måde at lægge op til en hyggelig og god aften sammen.

Hvis du skal give en gave, kan et spil også være en rigtig god ide. Du kan give spillet sammen med en invitation til at spille det sammen med dig. På den måde er der allerede indbygget en god og hyggelig aften sammen som familie. Det kan særligt være en god ide, hvis det er et familiemedlem, som du ikke bor sammen med, som du har givet spillet til.

De familiemedlemmer, som du ikke bor sammen med, kræver det altid noget ekstra af dig for at ses med. Der kan en invitation til en spilaften være det helt rigtige, for at I får set hinanden regelmæssigt.

Udvalget af brætspil er gigantisk

Udvalget af brætspil er efterhånden blevet gigantisk. For hvert år der går kommer der flere og flere nye brætspil på markedet. Og selv om nogle også forsvinder, bliver en del hængende, så der efterhånden er et næsten uoverskueligt udvalg af spændende spil. På hjemmesiden hyggeonkel.dk, som fører Danmarks største udvalg af brætspil, er der ganske let at få et godt overblik over mulighederne. Spillene er godt beskrevet og er inddelt i kategorier som f.eks. børnespil, familiespil, selskabsspil, strategispil osv., så det er let at finde noget, som passer til ens temperament og behov.

Husk brætspil, når I tager på ferie

Det er ofte i ferierne, at man virkelig har tid til hinanden og til at bruge tid på at beskæftige sig med ting, som en travl hverdag ikke rigtig levner plads til. Så her er der god mulighed for at få gang i brætspillene.

Mange spil findes i en såkaldt rejseudgave. De fylder typisk mindre end de almindelige spil. Og i mange af spillene, hvor der skal bruges brikker, er disse lavet magnetiske, så de eksempelvis er lette at bruge, når man kører i bil er sidder på et fly. Så selv om I skal på en ferie, hvor der måske ikke er plads til at fylde hele kufferten op med store brætspil, så er der stadig gode muligheder for at finde nogle spil til rejsen, som kan give nogle gode og hyggelige timer sammen som familie.

 

Næsten uanset hvor og hvordan, så er brætspil en god måde at bringe familien tættere sammen. Husk det næste gang i har mulighed for at lave noget i fællesskab. Det vil uden tvivl give jer mange gode stunder sammen, når i finder brætspillene frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *